Matematik

koordinaterne til projektionen

02. februar 2009 af - CB (Slettet)

hej.. :) håber der er nogen der kan hjælpe mig med følgene opgave, da jeg ikke helt kan finde ud af hvordan jeg skal gribe den an:

opgave: Beregn koordinaterne til projektionen af punktet P(5,4) på linjen med ligningen y=4-2x.

Håber der er nogen der kan forklare mig den. - tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2009 af mathon

linjen
y = -2x + 4 har retningsvektor r[1,-2]     med r2 = 5

projicer vektor OA på vektor r

OAp = [(OA*r)/r2]*r

punktet Ap har samme koordinater som dets stedvektor, OAp


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:CB, projektion.doc

Svar #3
03. februar 2009 af - CB (Slettet)

#1 tror desværre ikke jeg forstår det :S

#2 ved godt det nemt kan ses på en tegning, men det er meningen vi også skal kunne finde det uden tegning.

men ellers tak for jeres tid og hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2009 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2009 af mathon

rettelse til #1

m: y = -2x + 4 har retningsvektor r[1,-2] med r2 = 5

m skærer y-aksen i A[0,4]
vektor AP = [5,0]

projicer vektor AP på vektor r

APp = ((AP*r)/r2)*r = (([5,0]*[1,-2]/5)*[1,-2] = 1*[1,-2] = [1,-2]

APp = OPp - OA = [1,-2]
hvoraf

OPp = [1,-2] + OA = [1,-2] + [0,4] = [1,2]

punktet Pp har samme koordinater som dets stedvektor, OPp
dvs.

                                                       Pp(1,2)

i overensstemmelse med
#2's tegning


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2018 af KaptajnHjælpMig (Slettet)

Bump

Hvordan findes r^2? Hvordan har Mathon fundet formlen for ''projicer vektor AP på vektor r''?


Skriv et svar til: koordinaterne til projektionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.