Kemi

Absorbation mm.

03. februar 2009 af KGM19 (Slettet)

Hej derude sidder og har store problemer med en kemi opgave og det ville være rigtig rart hvis der var nogle der kunne komme med lidt input til følgende opgaver!:)

I laboratoriet følges en kemisk reaktion ved hjælp af et spektrofotometer.

Reaktionen er: 5Br^- + BrO3^- + 6H^+ --> 3Br2 + 3H2O

Forklar, hvoradn de aktuelle koncentrationer af dibrom, [Br2], kan bestemmes. Tag udgangspunkt i flg. ligning A = e lampda * 1 * [A] (Lambert-Beers lov)

Håber der er nogen derude der har mere styr på det end mig og kan give mig et skub i den rigtige retning:)

KGM19


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af mathon

absorption

Br2-vand er meget mørkt og absorberer således en del af det anvendte, monokromatiske lys

i overensstemmelse med Lambert-Beers lov

ln(Io/I) = ε*L*c = ε*(0,01 m)*[Br2] = A

hvor
ε er absorptionskoefficienten
L = 1 cm
c er den molære koncentration

og heraf

[Br2] = A/(ε*(0,01 m))


Svar #2
04. februar 2009 af KGM19 (Slettet)

Okay mange tak det er lavet nu:)

Jeg har lige endnu et par spørgsmål jeg har problemer med:

Definer en kemisk reaktions hastighed, anvend den undersøgte reaktion?

og

Afsæt [BrO3^-] som funktion af tiden og undersøg om reaktionen følger:

- delta[BrO3^-] / Delta tid =k * [BrO3^-]

Håber endnu engang at der et par rare sjæle med lidt mellem ørene der kan give mig et skub:)

KGM19


Skriv et svar til: Absorbation mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.