Matematik

Lininger og Algebra?

03. februar 2009 af Alfredjns (Slettet)

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med disse opg

1. b(3a-2c) - 2bc =

2. 8x + 11 = 110 - x =


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)

I den første skal du starte med at gange b ind i parantesen. (først fortegn, så tal, så bogstav).

I den anden skal du først have x over på samme side - derefter skal du isolere x på den side :)


Svar #2
03. februar 2009 af Alfredjns (Slettet)

Er den første så bare 3ba

og den anden 17.28 ??

Eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)

Ja, den første er 3ab (man sætter dem alfabetisk), og den anden er forkert.
Du ligger x til på begge sider. Det er nemmest. Så står der 9x+11=110 Prøv at regne den der fra :)


Svar #4
03. februar 2009 af Alfredjns (Slettet)

takker for hjælpen:D


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)

#4 det var bestemt så lidt :) Du skulle kunne regne begge ting ud i hovedet, så griber du efter lommeregneren, så har du stadig ikke fundet det rigtige fascit til ligningen ;)


Svar #6
03. februar 2009 af Alfredjns (Slettet)

Har fundet ud af det ved at gøre 9x+11=110 =99/9 = 10X


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)

æh O.o

9x+11=110
(vi trækker så 11 fra på begge sider)
9x=99
(vi dividerer med 9 på begge sider)
x=11

Sig lige til hvis du ikke forstår hvorfor :)


Svar #8
03. februar 2009 af Alfredjns (Slettet)

Fejl:???

Opgaven var 8x + 11 = 110 - x = 10X

og X er 10


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)


hvordan har du gjort?


Skriv et svar til: Lininger og Algebra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.