Matematik

beregning af 0. punkt

03. februar 2009 af helle91 (Slettet)

heej jeg sidder her med en opgave, hvor jeg skal beregne 0. punktet på en andengrads ligning, og jeg kan ikke helt huske hvordan man gør. Håber der er nogen der kan hjælpe.

f(x)= 3x^2-2x-5

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal løse den andengradsligning du får når f(x)=0. Det er her, hvor den skærer x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal løse 3*x2-2*x-5=0 <=> x = 5/3 eller x = -1. Jeg går ud fra, at du ved, hvordan man løser en 2.grads ligning? Se efter i din bog!


Svar #3
05. februar 2009 af helle91 (Slettet)

tak... har fundet ud af det ;P


Skriv et svar til: beregning af 0. punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.