Matematik

Optimering - Haster!

03. februar 2009 af misseew (Slettet)

På en fabrik skal man fremstille en beholder til ætsende kemikalier. Den skal rumme 32 m^3. Beholderen skal have form som en kasse uden låg, og bunden skal være kvadratisk. Arealet af beholderens indre overflade bliver da 4 * h * x + x^2, hvor x angiver sidelængden i den kvadratiske bund, og h angiver kassens højde, begge målt i meter. Endvidere må der gælde, at h * x^2 = 32.

a) Gør rede for, at arealet af beholderens indre overflade (målt i m^2) som funktion af x er bestemt ved:

f(x) = 128/x + x^2

Jeg har siddet og prøvet, men aner ikke hvad jeg skal gøre.

HJÆÆLP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af peter lind

h*x2=32 heraf fås h*x=32/x. Sæt dette ind i den formel, der er givet midt i teksten.


Svar #2
04. februar 2009 af misseew (Slettet)

Ej selvfølgelig.

Tusind mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2010 af blondie07 (Slettet)

Hvordan putte det ind i formlen???


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2010 af peter lind

I formlen for arealet 4*h*x+x2. Kan du erstatte h*x med 32/x


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2010 af blondie07 (Slettet)

Altså 4* 32/x  og det giver så 128/x hvordan finder man så de sidste x^2??


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2010 af peter lind

Se #4. Det står der i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2010 af blondie07 (Slettet)

okay.. tark


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2010 af blondie07 (Slettet)

Hej Missew!!

Har du ´lavet resten af opgaven?? Ville være dejligt hvis du kunne hjælpe mig, min lærer vil ikke hjælpe os med opgaven og jeg har ikke nogen der kan hjælpe mig.. Jeg er fuldstændig blank hvad de næste angår.. Har lavet a'eren, men ved ikke hvad jeg skal gøre i resten- håber du vil hjælpe..

Sig til hvis jeg kan hjælpe dig med noget.


Svar #9
05. februar 2010 af misseew (Slettet)

Hej.

Nu er det jo over et år siden jeg har lavet den, så jeg har ingen idé om hvor jeg har gjort af den, så desværre kan jeg ikke hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2010 af blondie07 (Slettet)

Nårh okay.. Øv øv..


Skriv et svar til: Optimering - Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.