Matematik

differentialligning

04. februar 2009 af Clittergirl (Slettet)

I en model for antallet af influenzaramte personer i en by på 50000 indbyggere antages at den funktion I(t) der angiver antallet af influenzaramte til tidspunktet t (målt i uger), er bestemt ved :

I(t)=10^4/(1+99e^(-2t))

Gør rede for at funktionen I opfylder differentialligningen :

dI/dt=2*10^-4*I*(10^4-I)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I(t) skal du bare differentiere og sammenholde med dI(t)/dt


Svar #2
04. februar 2009 af Clittergirl (Slettet)

Jeg forstår det ikke!! hvad menes der med sammenholde??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Find I(t)' og kontroller, at det bliver det, der står "dI/dt=2*10^-4*I*(10^4-I)" er det samme. Brug for øvrigt symbolerne på bjælken og skriv sådan her: dI/dt=2*10-4*I*(104-I). Det bliver meget pænere og lettere forståeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2009 af mathon

...da

I'(t) = dI/dt


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.