Matematik

nulregel

04. februar 2009 af husii (Slettet)

Jeg kan ikke huske hvordan jeg løser den ligning ved hjælp af nulreglen:

(x-1)(x2-4)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Danielras (Slettet)

En af faktorerne skal blot være nul for at produktet er nul.


Svar #2
04. februar 2009 af husii (Slettet)

vil du  ikke give et eks. det behøver ikke at løse den jeg skal løse


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af Danielras (Slettet)

(x+2)(x-4) = 0

En af faktorerne skal blot være nul dvs.:

(x+2) = 0

eller

(x-4) = 0

Isolerer du x af de to ovenstående ligninger får du:

x = -2

og

x = 4


Svar #4
04. februar 2009 af husii (Slettet)

tak


Skriv et svar til: nulregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.