Matematik

Nulreglen

04. februar 2009 af marl92 (Slettet)

Hej

Jeg skal løse denne ligning vha. nulreglen.

3x^3 + 6x^2 - 12x = 0

Men jeg ved bare ikke hvordan man briger nulreglen.

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Isomorphician

Du kan starte med at sætte 3x uden for en parentes.

Derefter skal du udnytte at hvis produktet af to faktorer giver nul, betyder det at mindst én af faktorerne er lig nul.


Svar #2
04. februar 2009 af marl92 (Slettet)

Hvordan vil det se ud for jeg forstår det ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af Isomorphician

3x(x2 + 2x - 4) = 0

Nu skal du så løse de to ligninger:

3x = 0

og

x2 + 2x - 4 = 0


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.