Matematik

1.181 og 5.060 (5061)

04. februar 2009 af Kvens (Slettet)

Hej jeg har lige spørgsmål ang. nogle opgaver. Håber i kan hjælpe. Opgaverne er fra Eksamensopgaver i Matematik (2000)

1.181
Graf:
Link

"En partikel bevæger sig på en ret linje. Ovenstående figur viser grafen for partiklens hastighed v som funktion af tiden t. Partiklens acceleration a til tiden t er givet ved a = (dv/dt).

Bestem ved hjælp af figuren:

1) partiklens acceleration til tiden t = 4
Hvad skal jeg gøre her? Jeg er fuldstændig blank for hvordan jeg kan løse den her opgave.

2) partiklens hastighed når dens acceleration er 0,5
Jeg har fundet a=0,5 i t=5. Jeg får partiklens hastighed til at være ca. 5,5.

Håber der er en der lige kan komme med en forklaring.

5.060 (5061)

En funktion f er bestemt ved: f(x) = ln(2x+1) - 4x,     x tilhører ]-1/2 ; 1/2]
Bestem funktionens monotoni forhold, og beregn de lokale ekstremumssteder for f.

Jeg kan kun komme frem til et ekstremumssted, x=-1/4

Bestem værdimængden for f.

Det er så her jeg falder i, jeg kan ikke finde ud af hvilken værdi værdimængde jeg kan have, ellers skal jeg bruge meget meget små decimaltal, der er tæt på -1/2. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. februar 2009 af peter lind

1.181 Jeg går ud fra at du har tiden ud ad x-aksen. I så fald tegn en tangent til tiden t=4. Hældningen af tangenten er accelerationen. En anden mulighed.Aflæs hvad hastigheden er i to punktersymmetrisk omkring t=4. Accelerationen er så hastighedsændring delt med tidsintervallet.

5.060 Find f(x) i ekstremumspunkt(erne) f(½) og Lim(f(x) for x -> -½

Største og mindste værdier er endepunkter i værdiintervallet.


Svar #2
05. februar 2009 af Kvens (Slettet)

Mange tusind tak :)

Jeg fik tegnet tangenten og fik den til ca. 2/3

Det med lim(fx) havde jeg ikke tænkt på. Men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

5.060  Se grafen i vedh. fil.

Vedhæftet fil:Kvens, opg..doc

Skriv et svar til: 1.181 og 5.060 (5061)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.