Engelsk

Lille engelsk oversættelse

04. februar 2009 af Raine (Slettet)

okay måske ikke lille. men ikke særlig stor. der er nogle få ord jeg ikke ved hvordan jeg skal oversætte så som:

-folketing/folketinget
-præsidentialsystemer
-parlamentaristiske tokammer
-landsting

Her er hele teksten (jeg ville være evig taknemmelig hvis der var nogle der gad at se den igennem for andre fejl):
In a Danish context, the legislature refer to the Folketing, in Britain to the House and in the U.S. Congress. In parliamentary systems, legislative power is not generally the executive or the judiciary, the legislature has no authority to support services. allocate these powers.
For example. præsidentialsystemer regarded the legislature as part of organized and independent of the executive and judicial powers. Legislative power is generally the exclusive right to pass laws, and has typically reserved to adopt national budgets and taxes. The legislature must often approve declarations of war, and adherence to certain international agreements (such as new EU treaties). The detailed framework for the legislative powers provided for by the Constitution. In Denmark you can understand the constitution as a key part of the Constitution, and there is also this law described many of parliamentary duties.
The legislature may consist of one or more cabins, cottages or things, usually one or two. Denmark has thus been a division between Landsting and parliament until 1953.
In most parlamentaristiske tokammer systems are characterized by the House to have the broadest suffrage. In the UK House of Lords are not democratically elected, in Denmark, there were both increased economic and age restrictions on voting to Landsting. House also has as a rule, the greatest power, the House of Lords has typically an advisory function and the ability to veto the House bill. In præsidentialsystemer the two chambers are generally parallel.
In Denmark, the legislature assembled in parliament, while the executive is with the government. The government is formally appointed by the King (Queen) and King of Denmark has a legislative role, as Under Clause 3 This is not quite the idea of separation of powers that Montesquieu argued it. The current king or queen must approve parliamentary bills and appoint the prime minister. This participation in the legislative power may be seen as formal, because the King, as a rule not to interfere publicly in Folketingents work.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Isomorphician

Kan du ikke sætte den danske tekst ind?


Svar #2
04. februar 2009 af Raine (Slettet)

jo selvfølgelig. Her er den danske:

I en dansk sammenhæng vil den lovgivende magt referere til Folketinget, i Storbritannien til Parlamentet og i USA til Kongressen. I parlamentariske systemer er den lovgivende magt ikke overordnet den udøvende magt eller den dømmende magt, idet den lovgivende magt ikke har myndighed til at ind- hhv. afsætte disse magter.
I f.eks. præsidentialsystemer betragtes den lovgivende magt som sideordnet med og uafhængig af den udøvende magt og den dømmende magt. Den lovgivende magt har som hovedregel eneret på at vedtage love, og har derudover typisk eneret på at vedtage nationale budgetter og skatter. Den lovgivende magt skal ofte godkende krigserklæringer og tilslutning til visse internationale aftaler (så som nye EU-traktater). De nærmere rammer for den lovgivende magts kompetencer fremgår af forfatningen. I Danmark kan man opfatte grundloven som en central del i forfatningen, og der er da også i denne lov beskrevet mange af folketingets opgaver.
Den lovgivende magt kan bestå af et eller flere kamre, huse eller ting, som regel et eller to. I Danmark har man således haft en opdeling mellem Landstinget og Folketinget frem til 1953.
I de fleste parlamentaristiske tokammer-systemer er Underhuset kendetegnet ved at have den bredeste valgret. I Storbritannien er Overhuset ikke demokratisk valgt, i Danmark var der både øgede økonomiske og aldersmæssige restriktioner på at stemme til Landstinget. Underhuset har også som hovedregel den største magt; Overhuset har typisk en rådgivningsfunktion og mulighed for at nedlægge veto mod Underhusets lovforslag. I præsidentialsystemer er de to kamre almindeligvis sideordnede.
I Danmark er den lovgivende magt samlet i Folketinget, mens den udøvende magt er hos regeringen. Regeringen er formelt set udpeget af Kongen (Dronningen), og i Danmark har Kongen også en lovgivende rolle, jævnfør Grundlovens § 3. Dette følger ikke helt ideen om magtens tredeling, som Montesquieu fremførte den. Den siddende konge eller dronning skal godkende Folketingets lovforslag og udnævne statsministeren. Denne deltagelse i den lovgivende magt kan muligvis opfattes som formel, fordi Kongen som regel ikke blander sig offentligt i Folketingents arbejde.
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2009 af Isomorphician

refer to = refers to
U.S. Congress = U.S. to the Congress
to support services. allocate these powers = to install respectively remove these powers
For example. præsidentialsystemer regarded the legislature as part of organized and independent of the executive and judicial powers = In for example presidential systems the legislature is regarded as coordinated with and independent of the executive and judicial powers
and has typically reserved to adopt national budgets and taxes = and has typically exclusive right to adopt national budgets and taxes.
approve = approves
provided for by = appears in
understand = regard
the constitution = the Grundlov
and there is also this law described many of parliamentary duties = it is also in this law that many of parliament’s tasks are described.
cabins = cabinets
cottages = houses
thus been = thus had
In most = Most
parlamentaristiske tokammer systems = parliamentary bicameral systems
to have = having
UK House = UK the House
are not = is not
age restrictions = age related restrictions
to Landsting = to the Landsting
House = The lower house
House also has as a rule, the greatest power, the House of Lords has typically an advisory function and the ability to veto the House bill = The lower house as a rule also has the greatest power; the upper house typically has an advisory role and the ability to veto a lower house bill
assembled = is assembled
King = the King
rule not to = rule does not
in Folketingets work = in the work of the Folketing
 


Svar #4
04. februar 2009 af Raine (Slettet)

aw thanks man. you're the best :) <3


Skriv et svar til: Lille engelsk oversættelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.