Matematik

hjælp til geometri

04. februar 2009 af mukka (Slettet)

jeg har en opgave derlyder

X^2+y^2-8x-3=-16+2y

find radius og koordinaterne til centrum hvordan gør jeg dette

'plz hjælp mig igang


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har at gøre med en cirkel. For at finde centrum og radius skal den omskrives til formen:

(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2, hvor (a,b) er centrum og r er radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

x2 - 8x = (x-4)2 - 16


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af mathon

x2 + y2 - 8x - 3= -16 + 2y

x2 - 8x + y2 - 2y = -16 + 3 = -13

(x-4)2-16 + (y-1)2-1 = -13

(x-4)2 + (y-1)2 = -13 + 16 + 1 = 4

                                                     (x - 4)2 + (y - 1)2 = 22
til sammenligning med                         (x - a)2 + (y - b)2 = r2


Skriv et svar til: hjælp til geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.