Matematik

et lille problem?????

05. februar 2009 af niicki (Slettet)

hejsa

jeg har lige et lille problem..... jeg kan ikke rigtig se mig ud af at :   ((4/3)x) / (2√x) = (2/3)√x

nogen der lige kan hjælpe mig videre så ville jeg blive lykkelig :)

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af piper (Slettet)

Gang på begge sider med √x og brug at √x /√x = 1 for x ≠ 0 (venstre side) og (√x)*(√x) = x (højre side)


Svar #2
05. februar 2009 af niicki (Slettet)

#1: tak for hjælpen :)

 men jeg fatter det stadig ikke??? :( det jeg ikke forstår er hvordan det der står på venstre side af = er det samme som det på den anden side?? altså fremgangs måden til at reducere venstre side så den bliver til højre side??

det er ikke en ligning jeg skal løse

du må undskylde hvis det ikke var rigtigt formuleret i første omgang :)

niicki-..........


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2009 af piper (Slettet)

Ah okay. Det skulle du jo have sagt fra start :)

Vi starter med

((4/3)x) / (2√x)

Divider 2 op i 4/3. Det er det samme som at gange ned en halv. Dermed får vi

4/6 * x / √x

Brug nu at

4/6 = 2/3 

OG

√x  = x1/2

Nu har du 2/3 * x/x1/2

Nu kan du bruge potensregnereglen xm/x= xm-n

Vi har nu at 2/3 *  x1-1/2 = 2/3 * x1/2 = 2/3 √x

Håber, det hjalp


Svar #4
05. februar 2009 af niicki (Slettet)

yes sir!!

lige det jeg manglede.... tak for hjælpen.... den sidder der ikke helt endnu, men nu er det vist bare træning der skal til :)

endnu engang tak for hjælpen.....

niicki


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2009 af piper (Slettet)

Det er helt i orden. Du knokler bare på og spørger, hvis du går i stå. Held og lykke :)


Skriv et svar til: et lille problem?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.