Matematik

Funktionsundersøgelse?!

05. februar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Hej. Jeg har fået til opgave at foretage mig en funktionsundersøgelse af funktionen g(x) nedenfor.

Undersøgelsen skal foretages mht.:

Definitionsmængde
Nulpunkter
Fortegnslinie
Monotoniforhold inkl. lokale ekstremuspunkter
Monotonilinie
Asymptoter
Tegning af grafen
Værdimængde
 

g(x) = 2 - x / x2 - 9

Vil virkelig værdsætte noget hjælp, men til at starte med er Dm vel noget med alle reelle tal plus/minus 2 eller noget i den stil. Håber I kan hjælpe, på forhånd tak :-)

PDF-fil af opgaven er vedlagt.

Vedhæftet fil: mat AFL redi.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du har vist nogle parenteser. Gider du sætte dem?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Ok jeg har set dem i filen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2009 af mathon

g(x) = 2 - x /(x2 - 9)  og x ≠ ±3

g(xo) = 0

2 - x /(x2 - 9)  = 0                           multiplicer med  (x2 - 9)

2(x2 - 9) - x = 0

2x2 - x - 18 = 0

xo1 = (1-√(145))/4 ≈ -2,7604   og    xo2 = (1+√(145))/4 ≈ 3,2604

..........

g'(x) = (x2 + 9)/(x2 - 9)2 = (x2 + 9)/[(x + 3)(x - 3)]

hvor
(x2 + 9) ≥ 9 .......................osv. ...........


Svar #4
05. februar 2009 af Mastellaista (Slettet)

..herved har du fundet hvad, mathon? Definitionsmængden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2009 af mathon

rettelse

g(x) = (2 - x) /(x2 - 9) og x ≠ ±3

g(xo) = 0

(2 - xo) /(xo2 - 9) = 0 multiplicer med (x2 - 9)

2 - xo = 0

xo = 2

..........

g'(x) = (x2 - 4x + 9)/(x2 - 9)2 = (x2 - 4x + 9)/[(x + 3)(x - 3)]

hvor
(x2 - 4x + 9) > 0 .......................osv. ...........


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.


Svar #7
05. februar 2009 af Mastellaista (Slettet)

mange gange tak, richterklanen..

men kan ikke finde noget vedr. værdimængden dér til sidst... Har du taget den opgave med i dine udregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2009 af mathon

Vm(g) = R


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Det havde jeg glemt. Den kommer her. Se fil.


Skriv et svar til: Funktionsundersøgelse?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.