Dansk

hjælp til retning

05. februar 2009 af mukka (Slettet)

vil i være søde og læse denne her igennem kigge om kommaer osv er sat ordenligt og om det lyder fornnuftigt det jeg har skrevet.

Middelalderen
Middelalderen er den periode der strækker sig fra år 473-1453. I dag siger man dog bare at middelalderen varede fra år 500 til 1500. Middelalderen kan inddeles i tre perioder den tidlige middelalder som varede fra 500-1050, højmiddelalderen 1050-1300 og til sidst senmiddelalderen. Den tidlige middelalder er den periode i middelalderen hvor rom falder. Denne periode er præget af folkevandringer, blandingskulturer, og af etablering af klostre. perioden finder sted i Skandinavien. I Højmiddelalderen bliver vi kristne, vi får et blomstrende klostervæsen med en masse nye klostre, de katolske kirker som er under paven, kirken anlægger nogle katedral skoler. Derud over får Europa et fælles skriftsprog som er latin, i Danmark bliver danskerne samlet under en konge, vi begynder og få landsskabslove. Endelig har vi senmiddelalderen som er den sidste del af middelalderen, hvor Pest og hungersnød er et stort problem mange mennesker dør, pest bliver også kaldet for den sorte død. Denne periode handler også om bondeoprør, magtkampe mellem kirke, adel og kongemagt. Man begynder og tænke mere nyt. De store opdagelsesrejser begynder.
I middelalderen havde religionen en anden karakter end den har nu til dags, dengang opfattede de kristne filosoffer historien som guds plan for verden, altså at gud var den almægtige skaber og hans præsentanter her på jorden er paven.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Middelalderen
Middelalderen er den periode, der strækker sig fra år 473-1453. I dag siger man dog bare, at middelalderen varede fra år 500 til 1500. Middelalderen kan inddeles i tre perioder: Den tidlige middelalder ,som varede fra 500-1050, højmiddelalderen 1050-1300 og til sidst senmiddelalderen. Den tidlige Middelalder er den periode i middelalderen, hvor Rom falder. Denne periode er præget af folkevandringer, blandingskulturer, og af etablering af klostre. Perioden finder sted i Skandinavien. I Højmiddelalderen bliver vi kristne, vi får et blomstrende klostervæsen med en masse nye klostre og de katolske kirker, som er under paven. Kirken anlægger nogle katedralskoler. Derudover får Europa et fælles skriftsprog som er latin, i Danmark bliver danskerne samlet under en konge, vi begynder og få landsskabslove. Endelig har vi senmiddelalderen, som er den sidste del af Middelalderen, hvor pest og hungersnød er et stort problem. Mange mennesker dør, pest bliver også kaldet for den sorte død. Denne periode handler også om bondeoprør, magtkampe mellem kirke, adel og kongemagt. Man begynder og tænke mere nyt. De store opdagelsesrejser begynder.
I Middelalderen havde religionen en anden karakter, end den har nu til dags, dengang opfattede de kristne filosoffer historien som guds plan for verden, altså at Gud var den almægtige skaber, og hans repræsentant her på jorden er paven.


Skriv et svar til: hjælp til retning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.