Kemi

partialtryk

05. februar 2009 af lipatin (Slettet)

hey y'all

Har et lille spørgsmål, som jeg håber der er en der kan hjælpe mig med.

Hvis et menneske udsættes for en koncentration af HCN i luft på 300 ppm i nogle få minutter, viser der sig forgiftningssymptomer.

Kan et menneske tåle at indånde luft med et partialtryk af HCN på 3,96*10^-3 bar?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

Vi ved at 1 mol gas fylder 22,4133 L ved 0 grader.

p*V = n*R*T,    P=1atm og n=1mol

V=0,0821*(273,15 + t i grader celcius) jeg har valgt 0 grader.

Molmasse HCN = 27,03 g/mol  og vi har 22,4133 L/mol

Det giver 1,20598 g/L

1ppm = M(g/mol)/22,4133 (L/mol) -------> 300 ppm = 1,206*300=361,79 mg/m3

361,79 mg = 361,79/1000/27,03 = 1,3384758 * 10^-2 mol

P = (n*R*T)/V

p= (1,3384758*10^-2 * 8,31*273,15)/1m3 = 30,38 Pa

3,96*10^-3 bar = 396 pa     , der går 100000 pa på 1 bar.

Så svaret må være nej! koncentrationen er ca .13 gange højere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2013 af sofiej92 (Slettet)

Hej Vogel!
Sidder med samme opgave. Men hvordan er du kommet frem til 3,96*10^-3 bar? Jeg kan ikke få det samme resultat?
 


Skriv et svar til: partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.