Kemi

Haster !!!

08. februar 2009 af line98 (Slettet)

Hej.

Jeg skal beregne reaktionshastigheden, og jeg ved at min reaktion forløber i 1-orden. Hvordan beregner jeg reaktionshastigheden ud fra formlen v = k*[A]. Hvad ved jeg hvad hastighedskonstanten k er? skal jeg bruge formlen ln[A] = -k*t+ln[A] også isolere k??

Tak for hjælpen på forhånd

Hilsen Line.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

V (hastigheden) har enheden ([A]/tid). Du skal finde hældningskoefficienten: dy/dx = (y2-y1)/(x2-x1) og husk at hastigheden regnes uden fortegn. Det svarer til at kører du minus 10 km/t fordi du bakker med bilen.

Så vil jeg plotte log A ud af x-aksen og log v op ad y- aksen. Du får en ret linie hældningskoefficienten er orden, så den skulle gerne være tæt på 1 og skærring med y aksen er log K (hastighedskonstanten). K = 10^(skærring med y-aksen)

Husk at hastighedskonstanten og k i reaktionsordnen ikke er den samme.

1. orden                      A = A0*e^(-k*t)

Derfor hvis du plotter ln(A0/A) op ad y-aksen og t hen ad x-aksen, får du en ret linie, hvor hældningskoefficienten er k.


Skriv et svar til: Haster !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.