Kemi

pH

08. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Beregn pH for de under a) nævnte vandige opløsninger ved 25 grader

a) 0,0162 M NaOH

0,0218 M NH4Cl

100 mL af hver af de to opløsninger blandes

b) beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og Cl- i blandingen

Har lavet opg a), hvor jeg har fået pH for NaOH til 12,21 og NH4Cl til 5,5

Hvordan laver jeg b)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Ad a) Uden at jeg har regnet på det, lyder værdierne korrekte.

Ad b) Find stofmængden af Na+-ionen i den vandlige opløsning af NaOH og divider herefter denne stofmængde med det nye fællesvolumen. På samme måde findes [Cl-].


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2009 af mathon

200 mL blanding:

100 mL NaOH indeholder (0,1 L)*(0,0162 mol/L) = 0,00162 mol
dvs:
0,00162 mol Na+
hvoraf
c(Na+) = (0,00162 mol)/(0,200 L) = 0,0081 M
 

100 mL NH4Cl indeholder (0,1 L)*(0,0218 mol/L) = 0,00218 mol
dvs:
0,00218 mol Cl-
hvoraf
c(Cl-) = (0,00218 mol)/(0,200 L) = 0,0109 M

 ....................

OK det svar fik du i #1 :-)


Svar #3
08. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej, tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.