Matematik

repetitions opg.

09. februar 2009 af Helski (Slettet)

Jeg har en funktion f(x)=x^2

Og jeg har bestemt en ligning til tangenten t til grafen f i punktet P(2,4)             facit (t=4x+4)

Nu skal jeg så bestemme ligningen for den tanget til grafen f, der står vinkelret på t???

Og her har jeg problemer::


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af Isomorphician

Tangenten i P(2, 4): 4x - 4

Produktet af hældningskoefficienterne til to linjer der står vinkelret på hinanden skal være -1.

a1*a2 = -1 <=>

4*a2 = -1, isoler a2 og benyt tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2009 af mathon

t = 4x - 4
........

f '(x) = 2x

f '(xo) = 2xo = -(1/4)

xo = -(1/8)
f(xo) = f(-(1/8)) = (-(1/8))2 = (1/64)

tangentligning:
y - f(xo) = f '(xo)*(x-xo)
 


Svar #3
10. februar 2009 af Helski (Slettet)

Jeg har fået tangentens ligning til -1/4x+3/64....


Skriv et svar til: repetitions opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.