Matematik

repetitions afl.

09. februar 2009 af Helski (Slettet)

En kasse uden låg skal være 1,6 gange så lang, som den er bred, og dens rumfang skal være 150dm^3..

Jeg skal nu bestemme kassens overfladeareal som funktion af x, når x er kassens bredde målt i dm??

Har selv tænkt på noget med 150=h*x*(x*1,6), men sidder lidt fast..

Derudover skal jeg bestemme kassens bredde, længde og højde, således at overfladearealet bliver mindst muligt??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2009 af peter lind

Du er på rette vej. Din ligning giver dig mulighed for at senere at eliminere h. Nu skal du bare gøre det samme med overfladen. Du skal altså finde arealet af bunden og de 4 sider på samme måde som rumfanget og lægge det sammen.


Svar #2
10. februar 2009 af Helski (Slettet)

okay tak...


Svar #3
10. februar 2009 af Helski (Slettet)

Nu har jeg så de 3 overfladearealer på kassen

bund = x*(x*1,6)

lang side = h*(x*1,6)*2

kort side = x*h*2

Forstår dog ikke hvordan jeg skal komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh fil.


Svar #5
10. februar 2009 af Helski (Slettet)

Kan du muligvis forklare lidt


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2009 af peter lind

Jeg kan ikke læse filen i #4 men

Overfladearealt bliver areal af bund + areal af lang side+areal af kort side. I siderne indgår h*x. Den ket kan du komme af med ved at bruge din forml i #0 150=h*x*(x*1,6) Løs denne med hensyn til hx og sæt resultatet ind i sumformlen. Du har nu en formel for overfladearealet, der kun indeholder x og tal. Find maksimum ved at differentier og løs ligningen O(x)'=0


Skriv et svar til: repetitions afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.