Matematik

Brøk.. haster skal afleveres i morgen

10. februar 2009 af hej. (Slettet)

hej alle sammen jeg har en brøk opgave jeg har lidt svært med vil i være søde at hjælpe: 4 1/6 * 12 ??

*  = gange


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du skal først fnde ud af, hvor manhe 6. dele 4 er, så lægger du en til, og brøken ganger du til sidst med12


Svar #2
10. februar 2009 af hej. (Slettet)

kan ikke rigtig forstå det kan du ikke skrive hvordan jeg finder hvor manhe 6.dele 4 er


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg mener 4/1 (det samme som 4 hele), det kan du gange med det samme tal i tæller og nævner, her 6, så du får (6*4)/(6*1). Du bruger altså reglen om, at man kan gange med det samme tal i tælleren og i nævneren, så får du, at 4 hele (lagkager for eksempel) kan deles op i 24/6 stykker. Så får vi 4 1/6, der er det samme som 4 + 1/6 = 24/6 +1/6, ialt 25/6. Det tale skal du så gange med 12. Så kommer det til at sådan her ud (25*12)/6, fordi man ganger en brøk med et tal ved at gange tælleren med tallet. Til sidst kan du se, at man kan forkorte med 6 i tælleren og nævneren, så resultatet til sidst bliver 50.


Svar #4
10. februar 2009 af hej. (Slettet)

mange gange taaak...


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2009 af mathon

(4+(1/6)) * 12 = 4*12 + (1/6)*12 = 48 + (12/6) = 48 + 2 = 50


Skriv et svar til: Brøk.. haster skal afleveres i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.