Matematik

Ligning

10. februar 2009 af Underbegavet 2.0 (Slettet)

Hej Studiportalen

Er der nogle, som kan hjælpe mig med at løse denne ligning?

(x-+1)(x-1)(x^2+1)=0

Skal jeg benytte mig af nul-reglen?

På forhånd tak.

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du har tre faktorer (paranteserne), og hvis enten x+1 = 0 eller x-1 = 0 eller den sidste lig 0, så er det samlede udtryk lig 0, fordi, når manganger noget med 0, så får man 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#0 der er faktisk en kompleks løsning i den tredje parantes. det skal du lige være opmærksom på :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.