Matematik

Andengradspolynomium

10. februar 2009 af Underbegavet 2.0 (Slettet)

Hej Studieportalen

Jeg har problemer med følgende opgave:

Et andengradspolynomium er givet ved f(x)=2x^2-8x+6

Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f.

Skal jeg bestemme diskriminaten, og derefter benytte mig af toppunktsformlen?

Håber nogle kan hjælpe mig :)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#0 ja, det kan du gøre. Du kan også differentiere f(x) og sætte lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2009 af mathon

T = (-b/(2a),c-a(-b/(2a))2)

-b/(2a) = -(-8)*(2*2) = 8/4 = 2

T = (2,6-2(2)2) = (2,-2)


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.