Kemi
hydrolyttisk harskning
07. november 2004 af
Eva (Slettet)
Hey :)
ville lige høre om der var nogen som vidste hvorfor der sker hydrolyttisk harskning og hvordan det sker...
har reaktionsskemaet.. men det siger mig ikke så meget om hvad det er som foregår..
CH2 - O - C(=O) - R1
|
CHO - C(=O) - R2 + H2O -->
|
CH2O - C(=O) - R3
CH2OH
|
CH - O - C(=O) - R2 + R1COOH
|
CH2 - O - C(=O) - R3
Håber der er en som kan hjælpe.. for kunne intet finde hverken i mine bøger eller på nettet...
på forhånd tak.
Mvh Eva
ville lige høre om der var nogen som vidste hvorfor der sker hydrolyttisk harskning og hvordan det sker...
har reaktionsskemaet.. men det siger mig ikke så meget om hvad det er som foregår..
CH2 - O - C(=O) - R1
|
CHO - C(=O) - R2 + H2O -->
|
CH2O - C(=O) - R3
CH2OH
|
CH - O - C(=O) - R2 + R1COOH
|
CH2 - O - C(=O) - R3
Håber der er en som kan hjælpe.. for kunne intet finde hverken i mine bøger eller på nettet...
på forhånd tak.
Mvh Eva
Svar #1
07. november 2004 af tante_toffee (Slettet)
hydrolytisk harskning (vand spaltning) sker når neutralt fedtstof (triglycerid - første del af reaktionsskemaet)spaltes af enzymer, således at frie festsyrer dannes.
prøv at læse:
http://www.google.dk/search?q=cache:D83RgJragrYJ:program.forskningsradet.no/mat/uploaded/nedlasting/nyhetsbrev2naeringsmidler.pdf+hydrolytisk+harskning&hl=da
i anden del af dit reaktionsskema kan du så få R2 til at reagerer med vand (ligesom R1), og bagefter det samme med R3...
hvorfor det sker!?
prøv at læse:
http://www.google.dk/search?q=cache:D83RgJragrYJ:program.forskningsradet.no/mat/uploaded/nedlasting/nyhetsbrev2naeringsmidler.pdf+hydrolytisk+harskning&hl=da
i anden del af dit reaktionsskema kan du så få R2 til at reagerer med vand (ligesom R1), og bagefter det samme med R3...
hvorfor det sker!?
Svar #2
07. november 2004 af Lasse
Har lige fjernet indlæg #1 da linket var pænt langt og ødelagde sidens opsætning.
tante_toffee skrev:
hydrolytisk harskning (vand spaltning) sker når neutralt fedtstof (triglycerid - første del af reaktionsskemaet)spaltes af enzymer, således at frie festsyrer dannes.
prøv at læse:
http://program.forskningsradet.no/mat/uploaded/nedlasting/nyhetsbrev2naeringsmidler.pdf
i anden del af dit reaktionsskema kan du så få R2 til at reagerer med vand (ligesom R1), og bagefter det samme med R3...
hvorfor det sker!?
tante_toffee skrev:
hydrolytisk harskning (vand spaltning) sker når neutralt fedtstof (triglycerid - første del af reaktionsskemaet)spaltes af enzymer, således at frie festsyrer dannes.
prøv at læse:
http://program.forskningsradet.no/mat/uploaded/nedlasting/nyhetsbrev2naeringsmidler.pdf
i anden del af dit reaktionsskema kan du så få R2 til at reagerer med vand (ligesom R1), og bagefter det samme med R3...
hvorfor det sker!?
Svar #3
07. november 2004 af Eva (Slettet)
har været inde på den side og har læst det ;) men syntes ikke jeg fik så meget ud af det ;)
men er rigtig glad for forklaringen :D
takker ;) fattede lige pludselig en del mere ;)
men er rigtig glad for forklaringen :D
takker ;) fattede lige pludselig en del mere ;)
Skriv et svar til: hydrolyttisk harskning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
