Matematik

Hjælp til ligningen

11. februar 2009 af Meandmy1 (Slettet)

Hej:)

Jeg har bruge for hjælp til det her to ligninger: Jeg ved ik om de er rigtigt hvis ik så vil det værre store hjælp hvis du kunne vise mig løsningen ved beregning. TAK

1) Lineære ligningssystem

2x-1y=70 og 6x-3y=150

Jeg får det til        x = 11,14

2) ligningen

3x - 12 = 5 [ x - 3 ( 7 - 2 x ) - 7 ]

Jeg får det til        x = -19,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Indsæt i ligningen, hvis det passer skulle du ende ud med 0=0.

I øvrigt, hvor er y i 1)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af mathon

begge er forkerte


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2009 af mathon

1)

I:   2x - y = 70 og II: 6x - 3y = 150             II: divideret med 3 giver
III: 2x - y = 50

                                                             III trækkes fra II
0 = 20, hvilket er en absurditet

Løsningen er, at der ikke findes nogen reel løsning
.....................
 

2)
begynd med at gange ind i den inderste parentes


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2009 af richgirl (Slettet)

de to første ligninger har ingen løsning:

vi vælger først at isolere x:

2x-1y=70
2x=1y+70
x=1/2y+35

og sætter det ind på x's plads i en af de to ligninger:

6x-3y=150


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2009 af richgirl (Slettet)

ups.... kom til at send den... men vi fortsætter videre her:

6(1/2y+35)-3y=150
3y+120-3y=150
her opløses vores y'er og hvis du gør det samme med x, vil den også blive opløst... så den har ingen løsning.

ligning 2:

3x-12=5(x-3(7-2x)-7)
3x-12=5(x-21+6x-7)
3x-12=5x-105+30x-35


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2009 af richgirl (Slettet)

...


Svar #7
11. februar 2009 af Meandmy1 (Slettet)

TAK;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2009 af richgirl (Slettet)

...
3x-5x-30x=12-105-35
-32x=-128
x=-128/-32
x=4


Svar #9
11. februar 2009 af Meandmy1 (Slettet)

Tak men jeg fatter det ik :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2009 af richgirl (Slettet)

hvilket af dem fatter du ikke???

skriv hvorfra du ikke forstår, så vil jeg prøve at uddybe det lidt bedre...


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. februar 2009 af Timeismoney (Slettet)

11.4 is wrong look here.

2x-1y=70

6x-3y=150

First find the L.C.M and that is 3 and -1

3(2x-1y)=70

-1(6x-3y)=150 will give us 

6x-3y=120

-6+3y=-150 now remember 6x+-6x=0 and -3y+3y=0

then add 120+-150=-30

so both x and y =-30


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2009 af richgirl (Slettet)

Svar #11

-30 is wrong!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. februar 2009 af mathon

2)
3x - 12 = 5 [ x - 3 ( 7 - 2 x ) - 7 ]               gang ind inderste parentes

3x - 12 = 5 [ x -  ( 21 - 6x ) - 7 ]                hæv inderste minus-parentes ved at skifte for-/regnetegn

3x - 12 = 5 [ x - 21 + 6x - 7 ]                     reducer

3x - 12 = 5 [ 7x - 28 ]                               regn selv videre............


Svar #14
11. februar 2009 af Meandmy1 (Slettet)

Thank you all


Skriv et svar til: Hjælp til ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.