Matematik

Eksponentialfunktioner

11. februar 2009 af stray (Slettet)

Hej alle ^^

Endnu en ting ved eksponentialfunktioner der er forvirrende:

Hvis man kender begyndelsesværdien, lad os sige at den er 1,79, og vækstraten 3,5%, hvordan finder man så f(3), f(7) eller et hvilket somhelst andet tal?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af roban (Slettet)

Hvis du kender vækstraten og begyndelsesværdien, så kender du A og B, og derved kender du forskriften.

Så er det vel let nok at finde f(?)...


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af roban (Slettet)

Forskriften er f(x)=b*a^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2009 af mathon

svarende til kapitalvækst

Kn = Ko*(1+r)n

eller skrevet

K(n) = Ko(1+r)  når Ko og r er konstanter og n en variabel
............

overført til det konkrete tilfælde:

f(x) = 1,79*(1+0,035)x
 

                                                    f(x) = 1,79*1,035x


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.