Kemi

pH af amfolyt

12. februar 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

jeg skal beregne pH af H2PO4- som er en amfolyt.  der er 0,109 g af det.

andre oplysninger har jeg ikke, så jeg ved ikke hvordan jeg beregner pH


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

En amfolyt er uafhængig af koncentrationen.

pH = 0,5 * ( pKa(S) + pKa(amf))

pH = 0,5 * (2,12 + 7,21) = 4,67


Skriv et svar til: pH af amfolyt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.