Matematik

isoler

07. november 2004 af Feel (Slettet)
2^x + 2x^2*ln2 = 0 hvordan vil i isolere x i denne ligning kan simpelt hen ikke finde ud af det

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2004 af frodo (Slettet)

det troe jeg ikke kan lade sig gøre, idet ligningen er trancendent. For at få x'et hevet ned fra eksponenten, må du bruge en logaritmefunktion, men så står du med en logaritmefunktion af x, og for at få den væ, må du bruge en eksponentialfunktion!
Så det går altså i ring..

Men hvis du lige overvejer ligningnen lidt, må man sige, at der ikke findes nogen reel løsning til ligningen!
Det første led er altid positivt, og det næste led er positivt i alle tal undtagen 0, og i nul giver udtrykket 1. løsningsmængden er TOM!

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Det kan man ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Hvis du har skrevet ligningen korrekt op, så kan det næppe lade sig gøre at isolere x, af den grund, at ligningen er transcendent, hvad frodo også bemærker.

Check lige opgaveteksten én gang til.
Det virker en smule besynderligt at stille sådan en opgave.

Svar #4
07. november 2004 af Feel (Slettet)

okay opgaven lyder som følge
f(x) = x*2^x
løs ved beregning ligningerne f'(x)= o
og f'(x)= 0
kan i fortælle hvad jeg har gjort forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2004 af frodo (Slettet)

så kan du da ikke få x i anden!

produktreglen: (f*g)'(x)=f'g+fg':

1*2^x+xln2*2^x = 0 <=> 2^x(1+xln2)=0 <=>
2^x=0 v 1+xln2=0

Svar #6
07. november 2004 af Feel (Slettet)

oki tak! ved ikke lige hvad der er kikset!

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Feel, jeg går ud fra at du mener:

Løs ligningerne

f(x) = 0 og f'(x) = 0

I så fald skulle du gerne få resultaterne

x = 0 for f(x) = 0

og

x = -1/ln2 for f'(x) = 0

Svar #8
07. november 2004 af Feel (Slettet)

man skal vise at f '(x) = f(x) var det jeg mente! :( kom for hurtigt... men hvordan er det lige det skal gøres ?
et regneeksempel med et punkt kan jo ikke være nok jeg skal på en eller anden måde for f'(x) til at ligne f(x) ved hjælp af omskrivning
hjælp?

Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.