Matematik

har virklige brug for hjælp

12. februar 2009 af ayahj (Slettet)

hej hat et par spørgsmål jeg er lidt i tvil om!

Omskriv til brøk fx 50% er det så =50/100  25% = 25/100 12½%= 12.5/100 er det rigitge

den anden spørgsmål!

den afrikanske grib har et vingefang på 2.4 meter - griben er i målestokforholdet ca. 1:

den kan jeg ikke finde ud af regne

pllzzzz hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja det er helt rigtigt med procenterne, du har ikke skrevet målestikforholdet, men benyt a/b = c/d, når du når frem til det


Svar #2
12. februar 2009 af ayahj (Slettet)

jeg kan ikke rigtig finde ud hvad jeg skal gøre vil du være sød at forkalre det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja men du har bare skrevet 1:, der mangler resten


Svar #4
12. februar 2009 af ayahj (Slettet)

i opgaven står der: den afrikanske grib har et vingefang på 2.4. gribben er i målestokforholdet ca1:______

det er kun det der står


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Så må der står, hvor lang gribben er, du skal nok finde, hvor meget vingerne fylder i forhold til kroppen (længdemæssigt) vil jeg gætte på.


Svar #6
12. februar 2009 af ayahj (Slettet)

jeg har målt gribben og den er 6 cm , skal jeg lave den om til meter


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er en meget lille grib, synes jeg, men 6 centimeter = 0,06 meter


Svar #8
12. februar 2009 af ayahj (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

At målestokforholdet er 1 : x betyder, at grippen i virkeligheden er x gange så stor som på tegningen. 

Hvor mange cm. er vingefanget på tegningen? I virkeligheden er det 2,40 m = 240. x'et ovenfor angiver,  hvor mange gange 240 cm er større end vingefanget  i cm. på tegningen. Hvis f.eks. vingefanget på tegningen er 9,6 cm. Så er x = 240 / 9,6 = 25.


Skriv et svar til: har virklige brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.