Matematik

At bestemme b og c i 2.gradspolynomium

13. februar 2009 af Ahmad (Slettet)

 Opgaven lyder som følger:

Andengradspolynomiet

f(x) = 3x^2 + bx + c

Har rødderne 1 og 4. Bestem b og c.

Help please:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2009 af mathon

...og
kan derfor

faktoriseres
f(x) = 3(x-1)(x-4)


Svar #2
13. februar 2009 af Ahmad (Slettet)

oh

ja self...:)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

Du kunne indsætte rødderne :

f(1) = 3*1^2 + b1 + c = 0

f(4) = 3*4^2 + b4 + c = 0   

derefter isolere c og sætte de to ligninger alig hinanden og på den måde finde b. derefter indsættes b i en af lignigerne og c findes. 

 
 


Skriv et svar til: At bestemme b og c i 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.