Matematik

En cirkel og en linje

13. februar 2009 af 1095 (Slettet)

En cirkel c og en linje l er bestemt ved x^2-4x+y^2+2y=11 og y=x+1

Bestemt koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og c.
 

Jeg indsætter x+1 på y's plads i c(x) og har efterfølgende nogle problemer med reduktion:

x^2-4x+x^2+1+2x+2=11

x^2-4x+x^2+2x=8

x^2-4x+x^2+x=4

x^2-x+x^2+x=-1

x^2+x^2=-1

Jeg ved ikke om jeg har gjort det forkert indtilvidere men det er så langt jeg er kommet er der nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. februar 2009 af mathon

(x-2)2 + (y+1)2 = 42  
og
y = x+1     

skæring kræver
(x-2)2 + ((x+1)+1)2 = 16         som reduceres til

2x2 - 8 = 0                             som divideret med 2 giver

x2 - 22 = 0                             som omskrevet ved brug af 3. kvadratsætning giver

(x+2)(x-2) = 0                      hvor nul-reglen kan benyttes ..............


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2009 af magnethe (Slettet)

Hvordan reducerer du (x-2)^2 + ((x+1)+1)^2 = 16 til 2x^2 - 8 = 0 ?? hvor bliver din x^2 af? Når jeg reducerer den får jeg den til x^2+4-4x+x^2+2+4x=16! og dette resultat er desværre ikke rigtigt..


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2009 af magnethe (Slettet)


Brugbart svar (3)

Svar #4
05. marts 2009 af mathon

(x-2)2 + (x+2)2 = 16

x2 - 4x + 4   +   x2 + 4x + 4  =  16

2x2 - 8 = 0                      som divideret med 2 giver

x2  - 4 = 0

x2 - 22 = 0                      som i følge 3. kvadratsætning kan omskrives til

(x+2)(x-2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af Elefantmarch (Slettet)

# 4

Hvad er konklusionen på spørgsmålet?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. maj 2013 af mathon

#5
          ...at skæringspunkterne
             er
                          S1 = (-2;-1)             S2 = (2;3)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2017 af MatildeJM (Slettet)

Hvor kommer -1 og 3 fra? (oppe ved skæringspunkterne) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2017 af mathon

Da skæringspunkterne ligger på linjen
med ligningen:
                              \small y=x+1
          er skæringspunkterne:
                             S1 = (-2; -2 + 1) = (-2;-1)             S2 = (2; 2+1) = (2;3)



 


Skriv et svar til: En cirkel og en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.