Matematik

Trekant x, x+1, x+2

15. februar 2009 af z92 (Slettet)

Hejsa :)

Jeg har ingen anelse om hvordan man kan løse denne opgave uden at prøve sig frem (gætte).

Retvinklet trekant med siderne: x, x+1, x+2.  "Hvilke tal kan være sidernes længder?"

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Benyt dig af Phytagoras' teorem: a2+b2=c2. Så får du nok en andengradsligning ud af det :)


Svar #2
15. februar 2009 af z92 (Slettet)

Hvordan mener du? Jeg kan ikke rigtigt forstå det :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Vi ved, at hypotenusen *altid* er den længste i en retvinklet trekant - altså må x+2 være for denne - altså c.

Hvis vi så siger, at a er den korteste, altså x, må b være x+1.

Sæt dette ind i Pyth's sætning: a2+b2=c2 => x2+(x+1)2=(x+2)2.

Og så er det ellers igang med at gange igennem... ;)

Du kan også "bare" prøve dig frem - tror du finder resultatet ret hurtigt...


Svar #4
15. februar 2009 af z92 (Slettet)

når jeg ganger det ud får jeg x^2+x^2+1 = x^2 + 4.. så flytter jeg det lidt rundt og ender med 3x^2 = 3, og til sidst 1x = .5774. Det passer ikke... hvad mon jeg gør forkert? :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Det er ikke rigtig regnet ud...

(x+1)2=x2+12+2x*1

(x+2)2=x2+22+2x*2 =>

x2+x2+1+2x=x2+4+4x <=>

x2+x2-x2+2x-4x=-1+4 <=>

x2-2x=3

....


Svar #6
15. februar 2009 af z92 (Slettet)

Tak for hjælpen :) forstår det nu


Skriv et svar til: Trekant x, x+1, x+2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.