Matematik

vektorer!

08. november 2004 af kyllerylle (Slettet)
heysa

heg har en delopgave som jeg er lidt lost i, har prøvet på alt muligt men det er hele tiden forkert:(

så jeg spør jer:

bestem tallene s og t, således at
vektor C = s*vektor A + t*vektor B

når:
vektor C=(11,0)
vektor A=(2,-5)
vektor B=(-6,4)

tak på forhånd:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

AHA! To ligninger med to ubendte!

-11 = 2s -6t

0 = -5s + 4t


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

ubendte? ubekendte!

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Genius must be born and never taught.

Svar #4
08. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok så enkel?

er det ok bare at tage x´erne i en ligning og y´erne i en anden?

Svar #5
08. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

dvs
s=2
t=2.5


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2004 af Epsilon (Slettet)

-1^(1/2) måske du skulle lade være med at være sådan en "brag about" og give lidt mere kvalificeret hjælp, når nu der er én der beder om det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2004 af Moderatoren

Singularity - enig

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Nej kyllerylle, det er ikke korrekt.

Du skal udtrykke vektoren (11,0) som en linearkombination af vektorerne (2,-5) og (-6,4)

(11,0) = s(2,-5)+t(-6,4)

hvor s,t er reelle, skalare koefficienter.

Løsning af ligningssystemet,

11 = 2s-6t
0 = 4t-5s

giver s = -2 og t = -5/2

Kontrol

(-2)(2,-5) + (-5/2)(-6,4) = (11,0)

som netop er vektoren C.

Svar #9
08. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok mange tak! men vil du være sød at se på #4?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Jeps, du havde tænkt rigtigt, men du fik ikke de korrekte værdier af s og t, måske fordi du brugte ligningssystemet, som -1^(1/2) havde skrevet op i #1. Det er som bekendt forkert.

Svar #11
08. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

takker:)
det er godt at der er nogen der opmærksomme:)

Svar #12
08. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

rettelse: der ER opmærksomme

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#6: Endnu en som trygler efter titlen Mr. Dipshit. Er du fascineret af sorte huller? Hva' er nu det for noget racisme?

#7: Du har måske også ... osv.?

#10: Ak ja, det er vitterligt svært at forstå, at "-11" er en trykfejl.

P.s. Bruger du i gennemsnit 30 min. på ALLE opgaver jf. "vender tilbage når den lille viser står på y og den store på x"?

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#13: Nej jeg er ikke umiddelbart fascineret af sorte huller, men ja, en singularitet har bl.a. noget at gøre med sorte huller.

Jeg foretrækker at give kvalificeret hjælp, også selvom det måtte tage 30 min.

Dit sidste udsagn i anførselstegn vælger jeg at overhøre.

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Du brugte måske "Microsoft Sam" til at læse mit indlæg højt?

"What about all the good things Hitler did?"

- tshirthell.com

Skriv et svar til: vektorer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.