Matematik

trekanter

16. februar 2009 af ireland (Slettet)

i en trekant er <A = <C = 24 grader og b= 16,48. bestem a og c

jeg ved skal skal bruge sinusrelationerne men kan ikke huske hvordan jeg skal gøre


Svar #1
16. februar 2009 af ireland (Slettet)

i en trekant ABC er <A 36 º <B= 20º og (AB)= 4,72. beregn længden af højden fra C på siden AB.

nogen der kan hjælpe?


Svar #2
16. februar 2009 af ireland (Slettet)

nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2009 af Isomorphician

#0 Når du kender to vinkler i en trekant, kan du finde den sidste vinkel ved at trække de to kendte vinkler fra 180°.

Det er dog ikke nødvendigt at bruge relationer til denne opgave. Du ved at det er en ligebenet trekant, da to af vinklerne er lige store. Hvis du tegner en lige streg fra B til midtpunktet af siden b, får du to retvinklede trekanter, og du kan derfor bruge de definitioner omkring sin, cos og tan der gælder for retvinklede trekanter.


Svar #4
16. februar 2009 af ireland (Slettet)

okay er det til opgave 2


Svar #5
16. februar 2009 af ireland (Slettet)

men skal jeg ikke bruge sinusrelationerne til den første

men hvilken af dem


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2009 af Isomorphician

Lav en skitse over problemet, så kan du sikkert se det.


Svar #7
16. februar 2009 af ireland (Slettet)

til opgave 2 ha jeg sagt

180-20-36= 124

b=4,72*cos36= 3,82

a= 4,72*sin36=2,77

er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2009 af Isomorphician

Hvilken fremgangsmåde har du brugt?


Svar #9
16. februar 2009 af ireland (Slettet)

den til retvinklet trekanter hvad gør jeg fejl


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. februar 2009 af Isomorphician

Det er ikke en retvinklet trekant.


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.