Matematik

analytisk plangeometri

17. februar 2009 af Noorita (Slettet)

Hej.

der er en opg som jeg har svært ved at forstå.

du skal bestemme en ligning for en linje, som går gennem punktet (0,2), og som danner vinklen 35 grader med x aksen.

jeg startet med at bruge tangens til at beregne hældnings koffecienten ud

tan(35grader)= 0,7

men så kunne jeg ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af Isomorphician

Du har nu hældningen.

Ud fra dit punkt har du også skæring med y-aksen.

Det er både a og b i:

y = ax + b, og du kan derfor bestemme ligningen for linjen.


Svar #2
18. februar 2009 af Noorita (Slettet)

vil det så sige at hældning er også y-aksen?

ok mange tak jeg tror at jeg har forstået det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af mathon

                                             y = tan(35°)*x + 2


Skriv et svar til: analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.