Matematik

monotoniforhold

17. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

Hey er der nogen der kan hjælpe mig mig med at finde monotoniforholdende i hånden!

for f(x) der har den afledede f´(x)=x2-12x

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2009 af Isomorphician

Hint:

løs: x2 - 12x = 0


Svar #2
17. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

åh ville bare rigtig gerne have noget mere hjælp, men jeg prøver


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2009 af Isomorphician

x2 - 12x = 0 <=>

x(x - 12) = 0 <=>

x = 0  v  x = 12

Funktionen har altså ekstremumspunkter i x = 0 og x = 12.

Brug nu forskriften for f'(x) til at bestemme hvor funktionen er voksende og aftagende.


Svar #4
17. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

tusinde tak!!


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.