Matematik

hjælp

18. februar 2009 af Arezo (Slettet)

Hej jeg har fået en opgave for som jeg ikke kan finde ud af. det vil være dejligt hvis nogen kan hjælpe :)

 Opg 2)
a) Bestem en ligning for den rette linje, der går igemmen punkterne (5,8) og (15,3).
b) Tegn punkterne og linjen ind i et koordinatsystem
c) Bestem y-koordinaten til det punkt på linjen, hvis x-koordinat er 39.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af mathon

f(x) = y = ax + b

a = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1) = (3-8)/(15-5)

b = y1-a*x1 = 8-a*5

f(39) = a*39 - b


Svar #2
18. februar 2009 af Arezo (Slettet)

 tak skal du have


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.