Matematik
Haster Integralregning
Øvelse 136
Bestem følgende integraler ved substitution:
a) ∫10sin(πx)dx
og
b) ∫20e-xdx
På forhånd tak
Svar #1
18. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)
Hvad i alverden vil du substituere? Du skal bare integrere som normal. int(sin(x) dx) = cos(x)
Svar #2
18. februar 2009 af Jasko12 (Slettet)
opgaven er formuleret således
Bestem følgende integraler ved substitution
og jeg har facit til a) men ved ikke hvordan man kommer fræm til det. Det giver 2/π
Svar #3
18. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)
#2 Okay, en lille rettelse, så giver integralet af sin(x) = - cos(x), så derfor får du:
∫10sin(πx)dx = [-cos(πx]10
Husk på at cos(0)=1 og og cos(π)=-1
Svar #4
18. februar 2009 af Jasko12 (Slettet)
ja men når jeg har fået det her [-cos(πx]10 så ved jeg ikke videre jeg er også kommet frem til det
og jeg ved hvad resultatet giver som sagt 2/π
Svar #5
18. februar 2009 af Jasko12 (Slettet)
kan det passe at a regnes således
∫10sin(πx)dx = [-cos(πx]10 = -cos(π · 1) - -cos(π · 0) = 2/π
Svar #6
18. februar 2009 af Zmorg (Slettet)
I skal huske at tage højde for den indre funktion. det er derfor der bliver foreslået
substition hvilket også synes rimeligt
Skriv et svar til: Haster Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
