Matematik

Regneregel?

18. februar 2009 af JeppeHvid (Slettet)

Jeg sidder her og bøvler med en regneregel:

Vi ved at:

f(x)=x2 er f´(x)=2x, og

for g(x)=x3 er g´(x)= 3x2

Ifølge regnereglen fås:

For h(x)=x2+x3 er

h´(x)=(x2+x3)´=(x2)´+(x3)´= 2x+3x2

Inden jeg begynder at bruge den, vil jeg gerne lige forstå den og kunne forklare den, nogen der kan hjælpe mig her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Jeg er ikke sikker på, hvad du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Okay, hvis du har en funktion h(x)=f(x) + g(x) og man vil differentiere h(x), er det det samme som at differentiere de to funktioner, f(x) og g(x), hver for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Ahmad (Slettet)

 forstås sådan:

f(x) axb

f´= abxb-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2009 af Ahmad (Slettet)

 ellers er det jo bare hvor på graferne de har samme hælning?


Skriv et svar til: Regneregel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.