Matematik

Faktorisering af polynomie

18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

Hey, kan jeg få lidt hjælp til faktorisering af dette polynom :D ?

p(x) = x6-18x4-25x3+74x2+190x+168

?? og hvordan finder jeg rødderne ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det ser træls ud, er det uden brug af lommeregner? Du finder rødderne ved at sætte p(x)=0


Svar #2
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

Nej alle hjælpemidler er tilladt


Svar #3
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Okay, så er der en funktion på din lommeregner der hedder factor. Den kan du bruge til at faktorisere din funktion.


Svar #5
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

hvordan skal det så stilles op? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Bare skriv factor( "dit polynomium") og så får du en faktorisering


Svar #7
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

Min lommeregner siger (x-4)*(x-3)*(x2+2x+2)*(x2+5x+7)

men facitlisten siger (x-4)*(x-3)*(x4+7x3+19x2+24x+14) ????


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Prøv at gange de sidste to paranteser sammen.


Svar #9
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

hvad giver x2 * 5 ?


Svar #10
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

det kan man ikke vel?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: x^2 * 5 = 5x^2.


Svar #12
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

Jeg kan stadig ikke for det til at gå op når jeg ganger de to paranteser.


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Prøv at skrive dine mellemregninger ind her.


Svar #14
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

(x2+2x+2)*(x2+5x+7)

x2*x2 = x4

x2*5x = 5x3

x2*7 = 7x2

2x ~ x2*x2 = x4

osv. ?? er lidt lost


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#14: Lad os se, hvad jeg får:

(x^2+2x+2)(x^2+5x+7) = x^2*x^2 + x^2*5x + x^2*7 + 2x*x^2+2x*5x + 2x*7 + 2*x^2+2*5x+2*7 =

x^4 +14 + 19x^2 + 7x^3 +24x.


Svar #16
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

 hvordan finder jeg rødderne?


Svar #17
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

det er vel bare de to tal i de to første paranteser ikke? 3 og 4


Svar #18
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

altså for di det giver 0 når man indsætter dem på x's plads


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#16-18: Jo, du kan benytte dig af nulreglen.


Svar #20
18. februar 2009 af zazazazaza (Slettet)

ok tak


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.