Matematik

Vektorregning Haster

18. februar 2009 af Isse89 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave?

I et koordinatsystem i rummet er givet en plan (alfa) med ligningen 2x-y+z+3=0 og en linie l med parameterfremstillingen (x,y,z)=(1,2,3)+t*(1,-1,1)

Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektion på alfa har koordinatsættet (-2,2,3)

Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte og hvor jeg skal slutte. Har fundet noget lignede her på siden, men det hjælper mig ikke rigtig. Håber der er nogen der kan hjælpe da det skal afleveres i morgen..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af peter lind

Find ligningen for den linie der går gennem (-2,2,3) og står vinkelret på planen, d.v.s at den har planens normalvektor som retningsvektor. Der hvor denne linie skærer linien l er P.


Svar #2
18. februar 2009 af Isse89 (Slettet)

Vil du ikke være mere specifik? Jeg forstår det stadig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2 Når du ikke forstår det, så skyldes det nok, at du ikke har tegnet det op, prøv det først


Svar #4
19. februar 2009 af Isse89 (Slettet)

Jeg har forsøgt at tegne det nu.

Jeg har fået den nye ligning til at være (x,y,z)=(-2,2,3)+t(2,-1,1) skal denne så sættes lig med den parameterfremstilling der er givet i opgaven så jeg kan løse finde t?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

så er x=-2+2t, y=2-t osv, sæt det ind i din ligning for planen og løs den


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2009 af peter lind

Du skal bruge parameterfremstillingen for linien l altså (x,y,z)=(1,2,3)+t*(1,-1,1). Du skal finde hvor de 2 linier skærer hinanden d.v.s når de har samme x, y og z værdi. Du skal lige være opmærksom på at du ikke kan bruge samme parameter til at beskrive de 2 linier. Skal x være ens får du for eks.

x = -2+2t = 1+t1 , hvor t1 er parameteren for linien l.


Svar #7
20. februar 2009 af Isse89 (Slettet)

Jeg får t til at være t=0 dvs. skæringspunktet mellem de to linier bliver (x,y,z)=1,2,3 da t=0 i paramterfremstillingen for l giver 1,2,3 da retningsvektoren gangen med 0 går ud. Er det ikke forkert?


Skriv et svar til: Vektorregning Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.