Matematik

HJÆLP - differentiation a ex og ln (x), med lidt mere - opgaver

18. februar 2009 af IamMe (Slettet)

JEG HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP TIL DE HER OPGAVER! Jeg ved overhovedet ikke hvordan jeg skal starte eller slutte.


a) Funktionen f har forskriften : f(x) = e2x-ex

Opskriv det approximerende førstegradspolynomium (læs tangeten til f i punktet (½, f½)

b) Funktionen g har forskriften : g(x) = ½x - ln(2x+5)

Bestem ligningen for tangenten gennem (-2,g(-2)).

c) Beregn værdimængden for funktionen f(x) = 3*ln(z) - x, når 1 <x< 5

d) En mindre sø har i årene efter 1994 været under observation, idet man hvert år har vurderet antallet af fisk i den. Man mener, at antallet P(x) af fisk af en bestemt art x år efter 1994 med en god tilnærmelse kan beskrives ved forskriften: P(x) = 80x-+80x*l(1/8x), 1<x< 12

I hvilket år var fiskebestanden størst?

I hvilket år var fiskebestanden mindst?

e) Virkningen af to forskkelige medikamenter antages at være en funktion af tiden (x), målt i timer efter at medikamenterne er indtaget.

For det første medikaments vedkommende beskrives virkningsgraden ved; M1 (x) = x*e-x

For det anden medikament har vi: M2(x) = x*e-2x^2

Hvilket af de to medikamenter opnår først sin største virkningsgrad?

Hvilket af de to medikamenter opnår den største virkningsgrad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du gjort dig nogle tanker om hvordan du kan komme igang med a)?


Svar #2
18. februar 2009 af IamMe (Slettet)

Ja det har jeg, og har også kigget i mine notater, men det giver overhovedet ingen mening i mit hoved :s .


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Start fra en ende af - hvordan vil du tage hul på a)?


Svar #4
18. februar 2009 af IamMe (Slettet)

f'(x) = 2x

f'(½) 2* ½ -2 = -1

Ved overhovedet ikke om det er sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du har i hvert fald ikke differentieret din funktion korrekt.


Svar #6
18. februar 2009 af IamMe (Slettet)

Differentiere er heller ikke lige min stærke side :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvad giver e^x differentieret?


Svar #8
18. februar 2009 af IamMe (Slettet)

Det giver vel det samme så?


Svar #9
19. februar 2009 af IamMe (Slettet)

Lige meget nu. Det er lavet og rettet i skolen i dag.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2009 af malle90 (Slettet)

Hej

Jeg sidder her og store problemer men opgave som lyder:

Funktionen f (x) = ln(2x^2+1)

Og skal blot finde nukpunkter, men kan ikke gennemskue hvad jeg skal gøre med ln?


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Hvornår giver LN(x) nul?


Skriv et svar til: HJÆLP - differentiation a ex og ln (x), med lidt mere - opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.