Matematik

logaritme/funktioner

18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

En funktion er givet ved f(x) = e^3x

a) Vis vha. logaritmeregneregler at f(ln(2)) = 8

b) Bestem f'(ln(2))

c) Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet P(ln(2),f(ln(2))

Hvordan løses disse 3 opgaver ..

Skal til prøve i differentialligning i morgen, så ønsker hurtige men forklarende svar og ikke blot facit.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud? =)


Svar #2
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

absolut ikke .. derfor jeg søger hjælp . aner ikke engang hvad der skal sættes ind hvor eller noget ..

men hvis du forklare hvordan man skal bære sig ad, skal jeg nok kunne forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv at indsætte LN(2) på x's plads i din funktion til opgave a).


Svar #4
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

dvs

e^3*(ln(2) ? oder was


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeps. Prøv at reducere lidt på det.


Svar #6
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

hvordan pokker skal man reducere den funktion? går e og ln ud med hinanden eller noget


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: I første omgang skal du se om du kan gøre noget ved 3-tallet. :)


Svar #8
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

er det noget med indre og ydre funktion og gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Ikke helt. Du skal hive fat i dine regneregler for logaritmer.


Svar #10
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

ok


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f(ln(2))=e*3ln(2)=23, der gælder ax=ex*ln(a) pr definition


Skriv et svar til: logaritme/funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.