Matematik

angiv den afledet funkion

18. februar 2009 af biqqu (Slettet)

jeg skal angive den afledet funktioner her: f(x)=x-ln(x/2), men aner simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe den an.

Desuden har jeg lavet disse to opgaver og ville bare få det tjekket:

f(x)=ex - lnx

f'(x) = ex - (1/x)

f(x) = 3lnx + x2

f'(x) = 3 * (1/x) + 2x = (3/x)*x + 2x = 3 + 2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Den sidste af de to du har regnet er ikke helt rigtigt. Der kommer et *x for meget i det først led.

Den du spøger efter, der skal du benytte dig af differentiation af sammensatte funktioner. Så integrere den indre funktion i ln og gang det på ln differentieret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af mathon

f(x) = x - ln(0,5x)   x € R+

f '(x) = 1 - (1/(0,5x))*0,5 = 1 - (1/x)


Svar #3
19. februar 2009 af biqqu (Slettet)

#2 hvor får du et enkelt x fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2009 af mathon

i tælleren 0,5
i nævneren 0,5*x

brøken forkortes med 0,5
hvorved
du får
1 i tælleren
og
x i nævneren


Svar #5
19. februar 2009 af biqqu (Slettet)

kan du udregne den på evt en anden måde?? Er (x/2) det samme som 0,5x?

Og hvordan bliver det enkelte x til et 1 tal?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2009 af mathon

x' = (x1)' = 1*x1-1 = 1*x0 = 1*1 = 1


Skriv et svar til: angiv den afledet funkion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.