Matematik

2.gradspolynomium

19. februar 2009 af morten-vind (Slettet)

Hej alle.. Er der nogen der kan hjælpe mig igang med dette 2.gradspolynomium:

Opgaven er: 1. Beregn koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne for dette 2.gradspolynomium

f(x) = 2x^2

Der står ikke mere..

Håber der er nogen der kan hjælpe eller har nogen regler, når b og c er nul :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af mathon

toppunkt T(0,0)

røringspunkt med x-aksen = T
skæringspunkt med y-aksen = T


Svar #2
19. februar 2009 af morten-vind (Slettet)

Men hvorfor? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

f(0) = 0 .  2.gradspolynomiets eneste rod. Prøv eventuelt at tegne den på din lommeregner hvis du har sådan en. sS vil du tydeligt kunne se at det eneste røringspunkt mellem graf og akserne er toppunktet (0,0) 

du kan også overbevise dig selv om det ved at beregne toppunktets koordinater : 

x = -b/2a = 0 og ved indsættelse af nul fås igen nul 


Skriv et svar til: 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.