Kemi

SVÆR opgave. :(

19. februar 2009 af crew (Slettet)

Hej, jeg ka simpelthen ik finde ud af den her opgave. vil I ik nok hjælpe eller forklare hvorn man gør? TAK!!

Hvordan løser jeg d?

15,0 g KOH hældes i en 250 mL målekolbe, og der tilsættes demineraliseret vand til stregen.
a. Beregn den formelle koncentration af KOH.
c = n/V
MKOH = 39,098 + 15,999 + 1,0079 = 56,1049 g/mol
KOH: n = 15,0 g / 56,1049 g/mol ↔ n = 0,267 mol
c = n/V. dvs. c = 0,267 mol / 0,250L = c(KOH) = 1,068

b. Beregn pH i opløsningen.
pOH = -log(CB)
pOH = -log(CB) -> pOH = -log(1,068) = -0,028
pH = 14 + 0,028 = 14

Opløsningen hældes sammen med 150 mL 0,10 M salpetersyre.


c. Opskriv den syre-base-reaktion der sker ved sammenblandingen.
HNO3 + KOH --> H2O + KNO3

d. Beregn stof af alle de ioner der er i blandingen efter at reaktionen er sket.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af mathon

evt. hjælpere
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=643010


Svar #2
19. februar 2009 af crew (Slettet)

Jamen det var jo svaret på e' eren???


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2009 af mathon

se tilføjelsen


Skriv et svar til: SVÆR opgave. :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.