Matematik

INTEGRAL!!!!!!!!!

19. februar 2009 af DzcDzc (Slettet)

Hjælp! Skal afleverer i morgen.

En funktion f er bestemt ved f(x) = x^2 - 4x + 7

Bestem en forskrift for den stamfunktion F til f, hvis graf har linjen med ligningen

y = 3x +1

______

har sagt

F'(x) = f(x) = 3

fik x = 2

og indsatte 2 -> F(2) = 26/3

og sidst fik jeg K til at være 0 ????

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

du har fat i den lange ende.

Når du har fundet din x værdi kan du sætte den ind i din tangent ligning og derved finde y som er det sidste punkt du mangler at finde for at bestemme det fælles koordinatsæt :

y = 3'2 +1= 7

herefter finder du F(x). 

derefter kan du indsætte dine koordinater : 

F(2) = 7 og løse med hensyn til k 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af mathon

F(x) = (1/3)x3 - 2x2 + 7x + k

tangentligning:
y - F(2) = 3(x-2)
hvoraf

y = 3x - 6 + F(2) = 3x + 1

dvs.
-6 + F(2) = 1

F(2) = 7 som indsat i F(x) = (1/3)x3 - 2x2 + 7x + k
giver

7 = (1/3)*23 - 2*22 + 7*2 + k

7 = (8/3) - 8 +14 + k

1 = (8/3) + k

k = (3/3) - (8/3) = -(5/3)
og dermed

                                         F(x) = (1/3)x3 - 2x2 + 7x - (5/3)
 


Skriv et svar til: INTEGRAL!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.