Matematik

hjælp til en opg

20. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har nu prøvet, at udregnet denne opgave.. Men er gået i stå, håber der er nogen der vil give en hjælpende hånd..

Jeg skal vha brøkreglen bestemme differentkvotienten af funktionen: ((sqrt(x))/(2+x))

vha brøkreglen får man 2 funktioner: f(x)=sqrt(x) og g(x)=2+x

differenskvotienten: f'(x)=(1/2*sqrt(x)) og g'(x)=1

disse værdier indsætes nu i brøkreglen: ((1/2*sqrt(x)) * (2 + x) - sqrt(x) * 1) = ((2/2*sqrt(x)+x-sqrt(x))/(2+x)2) =

((sqrt(x) + (x/2*sqrt(x)) - sqrt(x))/(2'x)2) .. heraf siger man lommereger, at ((x)/(2*sqrt(x)) = (1/x3/2) dette kan jeg overhoved ikke se!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

"differenskvotienten: f'(x)=(1/2*sqrt(x)) og g'(x)=1" Du skal skelne skarpt mellem en differenskvotient og en differentialkvotient. Den sidste er den førstes grænseværdi, forudsat at den eksisterer. Det stykke behøver du i øvrigt ikke lommeregner til.


Svar #2
20. februar 2009 af biqqu (Slettet)

okay.. min fejl, jeg skal beregne differentialkvotienten. Kan du hjælpe mig lidt ad, og se om jeg har udregnet det rigtigt indtil videre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det kan jeg godt


Svar #4
20. februar 2009 af biqqu (Slettet)

tak.. du skriver bare her


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil


Skriv et svar til: hjælp til en opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.