Matematik

Vilkårlig trekant - Mangler hjælp !!!

20. februar 2009 af SørenV (Slettet)

Hej. Jeg har en vilkårlig trekant hvor jeg kender siderne a og b samt vinklen B.

a: 8350    b: 4500    B: 40 grader

Hvad gør jeg for at finde vinkel A?

Jeg ved at formlen siger sin(B) / b = sin(A) / a

Hermed kan jeg isolere sin(A) -->  =  sin(B) / b *a

Dog sker der det, at værdien bliver større end 1 og jeg kan ikke regne vinklen ud!! Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sin(A)/a = sin(B)/b<=>sin(A)=sin(B)/(a*b)<=>A=arcussin(sin(B)/(a*b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Der eksisterer ikke en trekant med dine mål.


Svar #3
20. februar 2009 af SørenV (Slettet)

okay.. Så er det simpelthen derfor!! Det var nok en fælde, for var de mål jeg fik angivet.. Men svaret er altså ingen eksistens så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2009 af mathon

...da sin(A) > 1 med dine mål


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej vinkel A er meget tæt på 0 grader, jeg tror det er grænseværdier vi er ovre i


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2009 af mathon

Jo
sin(A) = 8350*sin(40°)/4500 = 1,19273 > 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2009 af NejTilSvampe

Erik Morsinger jeg tror du falder i fordi du siger  sin(A)= sin(B)/(a*b)

Hvis du kigger på dine egne mellemregninger er jeg sikker på du selv vil indse det ikke er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja det er rigtigt, jeg skrev forkert


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Lad hc være højden på siden c. Så er hc = 8350*sin(40º) = 5367. Da b ≥ hc, findes, som påpeget af andre, ingen trekant med de opgivne mål.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Rettelse til #9: Der skal stå: Da b ≤ hc, findes der ingen etc.


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant - Mangler hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.