Matematik

Stamfun...

21. februar 2009 af marshov (Slettet)

Bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = 2/x, hvis graf har linjen med ligningen y= 0,5x +3,5 som tangent..

Ved ikke helt hvad jeg skal gøre med y = 0,5x + 3,5

Håber at en gider at hjælpe mig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Da tangenten har hældningen 0,5 og da f(x) er tangentens hældning, kan du bestemme røringspunktet ved at løse ligningen f(x)=0,5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

F(x)=∫2/xdx=2ln(x)+k

Du kender a fra y-ligningen.

a=f(x)=0,5=2/x <=> x=4

Vi beregner y:

y=0,5*4+3,5=2+3,5=5,5

Hvorefter vi kan indsætte i stamfunktionen og isolere k.


Skriv et svar til: Stamfun...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.