Matematik

Differentiering

21. februar 2009 af Quijote (Slettet)

O(x) = 13/3 * pi *x^2 + 40/x

Hvordan differentiere jeg ovenstående, og hvorfor bliver det som det bliver?

O´(x) = ?

40/x bliver vel -40/x^2

x^2 = ' 2x

hvad med resten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Skriv det sådan her: O(x)=(13/3)*π*x2+40*x-1, det ser pænere ud, og så har jeg brugt symbolerne på bjælken herover.

Du differentierer hvert led for sig og bruger reglerne


Svar #2
21. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Hmm.. Jeg forstår ikke rigtig hvordan du får x -1 sidst.

Jeg ville differentiere de sidste led sådan: 2x-40/x^2

Men jeg ved ikke hvordan jeg skulle differentiere (13/3)*π ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

40/x er det samme som 40*x-1


Svar #4
21. februar 2009 af Quijote (Slettet)

På den måde.....okay. Tak

Hvordan ville du differentiere 13/3 * π

Det synes jeg ikke jeg kan finde i mine notater. Jeg kan differentiere 1/x men det jo ikke det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er bare et tal (jeg skulle måske have skrevet pi i stedet for det symbol, de serverer her), koeffecienten til x2


Svar #6
21. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Nogen har fået 13/3 differentieret til 26, kan du se hvilken regel der bruges?

O´(x) = 26 * π * x / 3 - 40/x^2

Kan du se hvordan det er gjort?
 


Svar #7
21. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med at fortælle hvorfor 13/3 differentieret giver 26 ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Idet k er en konstant gælder: (k*x2)' = 2*k*x;   (k+x2)' = 2x


Svar #9
22. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Viser det mig hvordan 13/3 bliver til 26? I så fald forstår jeg det stadig ikke. :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

13/3 er bar et tal, og når du differentierer et tal så får du 0


Svar #11
22. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Hvordan nåes så frem til det her: O´(x) = 26 * π * x / 3 - 40/x^2


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.